IZOBRAŽEVALNI PROGRAM

HOLISTIČNA TERAPEVTSKA JOGA ZA MEDENIČNO DNO

55-URNI IZOBRAŽEVALNI PROGRAM

Medenično dno je del telesa, ki je pogosto spregledan pri številnih načinih gibanja. Ker leži globoko v dnu medenice in ne vključuje nobenega vidnega gibanja telesa, se to kompleksno mišico s fascialno strukturo s težavo občuti. Kot odgovorni strokovnjaki, ki se ukvarjamo s telesom in njegovim gibanjem, se moramo zavedati vpliva, ki ga imajo vaje, ki jih uporabljamo na tej občutljivi coni telesa in poznati kontraindikacije v primeru različnih bolezni.  Če se naše stranke zavedajo svojega medeničnega dna in jih naučimo, kako aktivirati te mišice, bodo imele neprecenljive koristi, saj številne ženske v določenem času v življenju trpijo zaradi motenj medeničnega dna.

Naš trening iz holistične terapevtske joge medeničnega dna vam bo omogočil, da se poglobite v anatomske, fiziološke in energetske vidike medeničnega dna. Unikatnost našega usposabljanja je v  različnih pristopih, s pomočjo katerih se boste naučili povezati, oziroma se ponovno povezati z medeničnim dnom. Metoda, ki jo uporabljamo pomaga ženskam čutiti ta del telesa. Naučile se bodo tudi kako ga uporabljati in ga zaščititi v vsakodnevnih življenjskih aktivnostih, ki so lahko škodljive za to ključno krhko strukturo, ki v celoti sama nosi težo naših notranjih organov. Prav tako pomaga ženskam, da postanejo bolj povezane same s seboj in se ponovno povežejo s svojim kreativnim potencialom. Verjamemo, da potrebujemo čas in čuječnost, da odkrijemo in se naučimo, kako prebuditi svoje dojemanje medeničnega dna, da bi lahko učinkovito delali z njim, bodisi, da bi ga okrepili, sprostili ali ponovno uravnotežili, odvisno od potrebe. 

MED PROGRAMOM BOSTE:

 • Odkrili podrobno anatomijo medenice, mišic medeničnega dna in organov v mali medenici (točke na kosteh, mišice, vrste mišičnih vlaken), da bi dobili jasno razumevanje struktur.
 • Naučili se boste uporabljati številne vizualizacije, samomasaže/ zunanje dotike in vaje z majhnimi rekviziti, da prebudite in izboljšate telesno zavedanje medeničnega dna.
 • Seznanili se boste z različnimi patologijami  in motnjami medeničnega dna  in kako jih obravnavati, tako da boste lahko strokovno izbrali vaje za svoje  stranke
 • Naučili se boste  sekvence asan (položajev), posebej zasnovanih za postopno krepitev mišic medeničnega dna.
 • Naučili se boste asan iz regenerativne joge, za sprostitev mišic medeničnega dna in tako pomagali strankam s hipertoničnim medeničnim dnom ali drugimi motnjami kot je na primer prolaps.
 • Dobili boste pisna učna gradiva.
 • Omogočen vam bo dostop do sodobnih raziskav o medeničnem dnu.
 

TERMINI IZOBRAŽEVANJA:

 • 24/25 oktober 2020
 • 21/22 november 2020
 • 05/06 december 2020
 • 9/10 januar 2021
CENA IZOBRAŽEVANJA: 800 EUR
 
 
 
IZOBRAŽEVANJE VODI: 
Céline LOUIS
 

Céline LOUIS je certificirana somatska pedagoginja, certificirana terapevtska učiteljica joge, učiteljica metode Relax and renew (regenerativna joga) in certificirana učiteljica pilatesa (na blazini in na napravah) iz ameriške šole Balanced Body.Ko je začela leta 2010 voditi treninge pilatesa, je le to spodbudilo njeno zanimanje za medenično dno. Znanje je začela pridobivati pri različnih učiteljih z osebnim stikom in preko interneta, in sicer pri: Blandine Calais Germain, Leslie Howard, Mirela Anic, Kavstub Desikachar in Tom Myers. Že leta 2013 je začela učiti program “Medenično dno in gibanje”, po metodi Blandine Calais Germain. Nato je razvila svojo somatsko metodo za pomoč strankam s problemi kot so uhajanje urina in prolaps. Leta 2016 je bila prvič povabljena na Univerzitetni Klinični Center Maribor, kjer je delila svoje znanje, izkušnje in vaje za krepitev medeničnega dna ter vaje za varno krepitev trebušnih mišic s slovenskimi fizioterapevti. Številni ginekologi v Sloveniji potrjujejo pozitivne rezultate metod, ki jih ponuja in pacientom predlagajo njene storitve kot prvo izbiro pri problemih z uhajanjem urina in prolapsu.